Overige producten

Hechtmiddel
Met hechtmiddel (bonding agent) van Miss Mustard Seed hecht milk paint zich ook aan niet-poreuze ondergronden zoals metaal, glas, keramiek, geverfde, verniste of gelakte oppervlakten.

Schud het flesje goed op voor je het gebruikt. Maak het oppervlak stof- en vetvrij. Glanzende ondergronden kan je best even lichtjes opschuren om de glans weg te halen. Verwijder ook loszittende verflagen of oude lagen boenwas. Mix je milk paint en voeg hechtmiddel toe aan je verfmengsel in de verhouding 1 op 1 (dus evenveel hechtmiddel als je verfmengsel). Ook aan de volgende verflagen voeg je hechtmiddel toe.

Je kan het hechtmiddel ook gebruiken als een primer of grondlaag voor verf op waterbasis. Breng een dun laagje hechtmiddel aan. Na 2u droogtijd kan je de verf aanbrengen.

Hechtmiddel bevat geen oplosmiddelen en is bijna geurloos. Maak je kwasten schoon met warm water en zeep. Hou je flesje hechtmiddel uit de vrieskou.

DSC_6736b

 

Wax pucks
Je kan de wax puck gebruiken om Miss Mustard Seed’s Milk Paint aan te brengen in laagjes van verschillende kleuren. De ‘wax puck’ is gemaakt van 100% natuurlijke bijenwas en past door de vorm perfect in de palm van je hand.

 

Breng één laag milk paint aan. Breng de wax puck aan op randjes, hoekjes of houtsnijwerk wanneer de milk paint droog is. Breng een tweede laag milk paint aan. Waar de wax puck werd aangebracht, zal de volgende laag milk paint niet goed hechten en subtiel loslaten. Verwijder de loslatende milk paint met een vochtige doek of een fijn schuurpapiertje. Werk het oppervlak af met meubelwas, hennepolie, witte was of antiekwas.

waxpuck

Tough coat
Tough Coat (500ml) is een heldere, niet-vergelende lak/vernis. Dé ideale afwerking voor de chippy look of voor extra bescherming tegen vetvlekken of waterschade (keukenkastjes, tafelblad, stoelen).
Breng de Tough Coat aan met roller of kwast. Wacht 12-24u alvorens de Tough Coat aan te brengen op pas geschilderde ondergronden. Breng 2 lagen aan, wacht 2-4u tussen de lagen. Goed schudden voor gebruik.

Miss-Mustard-Seed-1345

Kwastenzeep
Met deze handgemaakte en natuurlijke zeep kan je niet alleen je kwasten schoonmaken, maar ook de haren zacht maken. Een ideale zeep dus voor de kwasten van natuurlijk haar van Miss Mustard Seed.
Tips bij onderhoud:

 

  • Laat je kwasten nooit te lang in water staan.  De natuurlijke haren zullen opzwellen en buigen.
  • Als je te veel druk zet op je kwast tijdens het schilderen, zullen de haren sneller loslaten. Wanneer je de kwast voor het eerst gebruikt, zullen er meer haren loskomen, maar dit verdwijnt nadat je de kwasten enkele keren gebruikt hebt.
  • Gebruik een kwaliteitsvolle kwastenzeep om je kwasten te reinigen én de haren terug zacht te maken. Wrijf de kwast in een cirkelvormige beweging in je handpalm, om verf, wax of olie te verwijderen.
  • Spoel goed uit, wikkel de kwast in papier (kraftpapier gaat het beste, maar gewoon keukenpapier volstaat) en laat goed drogen. Het papier neemt het vocht op en houdt de kwast in haar originele vorm.
  • Als je olie gebruikte, spoel de kwast dan eerst uit met een beetje ‘white spirit’, om alle resten van olie te verwijderen. Maak ze daarna schoon met water en zeep. Wikkel de kwast in papier (kraftpapier gaat het beste, maar gewoon keukenpapier volstaat) en laat goed drogen.

brush-soap