Wassen

Meubelwas
Deze meubelwas is van hoogwaardige kwaliteit en gemaakt op basis van een oud familierecept uit Engeland: bijenwas met carnaubawas. De meubelwas kan gebruikt worden op hout, marmer of milk paint. Ze is heel eenvoudig aan te brengen, is bijna geurloos en geeft een langdurige bescherming met een diepe glans.

 

Breng de meubelwas aan met een pluisvrije doek of kwast. Na ongeveer 3 tot 5 minuten kan je het oppervlak boenen tot het lichtjes glanst. Voor een diepere glans of meer bescherming, kan je meerdere lagen was aanbrengen. Maak je kwast schoon met water en zeep.

furniture

 

Witte was
De witte was van Miss Mustard Seed is gekleurd met romig wit. Deze was is ideaal om delen van je meubel te accentueren, of om een whitewash-effect te bereiken. Ze is heel eenvoudig aan te brengen, is bijna geurloos en geeft een langdurige bescherming met een diepe glans.

 

Gebruik een pluisvrije katoenen doek of een kwast om de was aan te brengen in een dunne laag. Breng de was iets sterker aan op houtsnijwerk, in groefjes en hoekjes. Veeg overtollige was onmiddellijk weg met een schone doek. Laat alles 3 tot 5 minuten drogen en boen het oppervlak lichtjes op. Je kan dit product aanbrengen op meubelwas of zelfs rechtstreeks op een oppervlak geschilderd met milk paint. Indien rechtstreeks aangebracht op milk paint is de witte kleur veel sterker omdat de witte was door de verf onmiddellijk geabsorbeerd wordt. Maak je kwast schoon met water en zeep.

white

 

Antiekwas
Door de diepbruine kleur geeft de antiekwas van Miss Mustard Seed meubels een mooi patina. Ze is heel eenvoudig aan te brengen, is bijna geurloos en geeft een langdurige bescherming met een diepe glans.

 

Breng de antiekwas aan met een pluisvrije doek of kwast. Breng slechts een dun laagje aan en breng het vooral aan in hoekjes en op houtsnijwerk. Veeg overtollige antiekwas onmiddellijk weg met een schone doek. Na ongeveer 3 tot 5 minuten kan je het oppervlak boenen tot het lichtjes glanst. Je kan de antiekwas aanbrengen op meubelwas of zelfs rechtstreeks op een oppervlak geschilderd met milk paint. Als je de antiekwas rechtstreeks aanbrengt, is de donkere glans sterker omdat de antiekwas door de milk paint onmiddellijk geabsorbeerd wordt. Maak je kwast schoon met water en zeep.

antiquing